ВАШЕТО МЯСТО ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ФИЛЪРИ В БУРГАС

Издигнатата в култ младежка визия и нарастващата продължителност на живота карат все повече хора – мъже и жени – да приемат добре поддържаното, младеещо лице като необходимост, като вътрешна потребност. Използването на възможностите на естетичната дерматология се оказва залог за добро самочувствие, добра кариера, успешен живот.

С годините процесите на естественото стареене водят до изтъняване на подкожния мастен слой, деформация на костите, постепенно забавяне на производството на хиалуронова киселина, еластин и колаген. Като резултат – кожата изтънява, съсухря се и се отпуска, увисва. Образуват се дълбоки линии и бръчки. Деформира се овалът на лицето.

филъри бургас

Какво представляват дермалните филъри?

Дермални филъри се наричат продуктите, които се инжектират със спринцовка в кожата за възстановяване на плътността ѝ, изглаждане на бръчките, ремоделиране на лицевия контур, оформяне на устните и коригиране на различни несъвършенства. Те са натурални или изкуствени.

Обадете ни се при нужда от поставяне на филъри в Бургас.

Видове дермални филъри

Най-важното им деление е според продължителността на постигнатите резултати:

  • Временни са тези, при които желаният ефект трае между 2 месеца и 1 година. Най-използваните и най-безвредните са на основата на хиалуронова киселина.
  • При полуперманентните – от 1 до около 5 години.
  • Перманентните не се абсорбират от организма и траят на практика до живот.

Защо да предпочетем временните филъри

  • Те са с минимум нежелани последици (особено с хиалуроновата киселина).
  • Перманентните и полуперманентните често се приемат от организма като чуждо тяло и той реагира с грануломи и други усложнения.
  • Промените в костната структура и състоянието на лицето са постоянни, а трайните филъри не позволяват адекватна корекция на всеки етап.
  • Променя се и схващането за красота – примерно представата за красиви устни се мени на около 5 години.
  • Невъзможно е да се инжектират модерни високотехнологични продукти при наличието на вече поставени трайни и полутрайни филъри, понеже не е съвсем ясно какво би било взаимодействието между тях.

Най-популярни и най-надеждни в момента са така наречените монофазни филъри. Те са композирани от кръстосано свързана хиалуронова киселина, добита посредством бактериална ферментация.

Опасните странични ефекти на полуперманентните и перманентни филъри доведоха до забраната им в много страни, а в други употребата им е рязко ограничена.

Приложение на дермалните филъри

Дермалните филъри обикновено се инжектират за възстановяване на лицевия овал и моделиране на брадичката, скулите и носа; за подчертаване на контура и обема на устните, за лифтинг на клепачите. Те изглаждат бръчки от различен тип и дълбочина – пачи крак, назолабиални, на челото, глабеларни, марионетни. Попълват белези и т. н.

Какво представлява терапията?

Преди самата манипулация за инжектиране на филъри в Бургас – в нашия кабинет – минавате на преглед, на който уточняваме какъв е проблемът и как е най-добре да го решим. При нужда – за по-добри резултати – съчетаваме няколко продукта или терапии (мезотерапия, инжекции с ботулинова киселина). После почистваме и дезинфекцираме лицето. Ако е необходимо, извършваме обезболяване (най-често при работа в областта на устните) с подходящ крем или упойка. В определената предварително зона поставяме необходимия брой инжекции с избрания продукт. Процедурата трае около половин час. Веднага след нея можете да продължите с ангажиментите си за деня. След около 14 дни преценяваме необходими ли са допълнителни корекции или оптималният резултат вече е постигнат.

Резултати

Ефект има още след терапията, но истинският резултат е видим след отшумяване на зачервяването и оточността, след избледняване на хематомите. Това се случва до седмица-две, когато хиалуроновата киселина (при съдържащите я филъри) се свърже с водата.

Странични ефекти

Хематомите, отоците и зачервяването са обичайни съпровождащи ефекти за процедурата и изчезват сами до няколко дни. Разбира се, много е важно какво е качеството на филърите и опитността на лекаря. Възможни са алергични реакции при колагеновите продукти. При перманентните и полуперманентните (силиконово олио, полиакриламидни гелове) се стига понякога до абсцеси, кисти и грануломи.

Къде може да се подложите на терапия с филъри в Бургас

Дермални филъри се поставят в центровете и кабинетите по естетична дерматология. Задължително е да се информирате за правоспособността на лекаря (пластичен хирург, дерматолог), който ще ги поставя, както и за качеството и произхода на продукта.

Терапия с филъри в Бургас можете да си осигурите в „Нимия“ – кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология.

Цена

Тя се определя от квалификацията на лекаря, от качеството и вида на филъра, от произхода му, от количеството в една спринцовка и от броя поставени инжекции. Принципно се движи между 250 и 500 лв., но може да се окаже и по-висока.