Уважаеми пациенти,

Предвид създалата се ситуация, кабинетът временно няма да приема пациенти. За записване на часове от 01.04.2020 или за спешни случаи, моля звънете на 088 981 5185.

ВАШЕТО МЯСТО ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ФИЛЪРИ В БУРГАС

Издигнатата в култ младежка визия и нарастващата продължителност на живота карат все повече хора – мъже и жени – да приемат добре поддържаното, младеещо лице като необходимост, като вътрешна потребност. Използването на възможностите на естетичната дерматология се оказва залог за добро самочувствие, добра кариера, успешен живот.

С годините процесите на естественото стареене водят до изтъняване на подкожния мастен слой, деформация на костите, постепенно забавяне на производството на хиалуронова киселина, еластин и колаген. Като резултат – кожата изтънява, съсухря се и се отпуска, увисва. Образуват се дълбоки линии и бръчки. Деформира се овалът на лицето.

филъри бургас

Какво представляват дермалните филъри?

Дермални филъри се наричат продуктите, които се инжектират със спринцовка в кожата за възстановяване на плътността ѝ, изглаждане на бръчките, ремоделиране на лицевия контур, оформяне на устните и коригиране на различни несъвършенства. Те са натурални или изкуствени.

Обадете ни се при нужда от поставяне на филъри в Бургас.

Видове дермални филъри

Най-важното им деление е според продължителността на постигнатите резултати:

  • Временни са тези, при които желаният ефект трае между 2 месеца и 1 година. Най-използваните и най-безвредните са на основата на хиалуронова киселина.
  • При полуперманентните – от 1 до около 5 години.
  • Перманентните не се абсорбират от организма и траят на практика до живот.

Защо да предпочетем временните филъри

  • Те са с минимум нежелани последици (особено с хиалуроновата киселина).
  • Перманентните и полуперманентните често се приемат от организма като чуждо тяло и той реагира с грануломи и други усложнения.
  • Промените в костната структура и състоянието на лицето са постоянни, а трайните филъри не позволяват адекватна корекция на всеки етап.
  • Променя се и схващането за красота – примерно представата за красиви устни се мени на около 5 години.
  • Невъзможно е да се инжектират модерни високотехнологични продукти при наличието на вече поставени трайни и полутрайни филъри, понеже не е съвсем ясно какво би било взаимодействието между тях.

Най-популярни и най-надеждни в момента са така наречените монофазни филъри. Те са композирани от кръстосано свързана хиалуронова киселина, добита посредством бактериална ферментация.

Опасните странични ефекти на полуперманентните и перманентни филъри доведоха до забраната им в много страни, а в други употребата им е рязко ограничена.

Приложение на дермалните филъри

Дермалните филъри обикновено се инжектират за възстановяване на лицевия овал и моделиране на брадичката, скулите и носа; за подчертаване на контура и обема на устните, за лифтинг на клепачите. Те изглаждат бръчки от различен тип и дълбочина – пачи крак, назолабиални, на челото, глабеларни, марионетни. Попълват белези и т. н.

Какво представлява терапията?

Преди самата манипулация за инжектиране на филъри в Бургас – в нашия кабинет – минавате на преглед, на който уточняваме какъв е проблемът и как е най-добре да го решим. При нужда – за по-добри резултати – съчетаваме няколко продукта или терапии (мезотерапия, инжекции с ботулинова киселина). После почистваме и дезинфекцираме лицето. Ако е необходимо, извършваме обезболяване (най-често при работа в областта на устните) с подходящ крем или упойка. В определената предварително зона поставяме необходимия брой инжекции с избрания продукт. Процедурата трае около половин час. Веднага след нея можете да продължите с ангажиментите си за деня. След около 14 дни преценяваме необходими ли са допълнителни корекции или оптималният резултат вече е постигнат.

Резултати

Ефект има още след терапията, но истинският резултат е видим след отшумяване на зачервяването и оточността, след избледняване на хематомите. Това се случва до седмица-две, когато хиалуроновата киселина (при съдържащите я филъри) се свърже с водата.

Странични ефекти

Хематомите, отоците и зачервяването са обичайни съпровождащи ефекти за процедурата и изчезват сами до няколко дни. Разбира се, много е важно какво е качеството на филърите и опитността на лекаря. Възможни са алергични реакции при колагеновите продукти. При перманентните и полуперманентните (силиконово олио, полиакриламидни гелове) се стига понякога до абсцеси, кисти и грануломи.

Къде може да се подложите на терапия с филъри в Бургас

Дермални филъри се поставят в центровете и кабинетите по естетична дерматология. Задължително е да се информирате за правоспособността на лекаря (пластичен хирург, дерматолог), който ще ги поставя, както и за качеството и произхода на продукта.

Терапия с филъри в Бургас можете да си осигурите в „Нимия“ – кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология.

Цена

Тя се определя от квалификацията на лекаря, от качеството и вида на филъра, от произхода му, от количеството в една спринцовка и от броя поставени инжекции. Принципно се движи между 250 и 500 лв., но може да се окаже и по-висока.