Уважаеми пациенти,

Предвид създалата се ситуация, кабинетът временно няма да приема пациенти. За записване на часове от 01.04.2020 или за спешни случаи, моля звънете на 088 981 5185.

Химичен пилинг

Химичния пилинг е лечебен метод, при който се използват химични вещества, реагиращи с горните кожни слоеве и причиняващи контролирано разрушаване на различно ниво. По този начин се стимулира подновяването на повърхностни и дълбоки структурни елементи на кожата. Дълбочината на химичния пилинг в зависимост от веществата, и тяхната концентрация може да бъде от повърхностен до средно дълбок или дълбок.

ХИМИЧЕН ПИЛИНГ 2

Химичния пилинг намира приложение при акне, тъмни петна, лунички, плоски брадавици, сенилни кератоми и др.

По време на лечебния курс е задължително ползването на фотозащитен крем за предпазване от слънчевите лъчи и предотвратяване на евентуални усложнения. Употребата на фотозащитен продукт е препоръчителна целогодишно.

По време на самата процедура е възможна поява на зачервяване, сърбеж, щипане,парене. Тези реакции са бързопреходни и отзвучават след няколко часа.

Най-често срещаното усложнение е появата на хиперпигментации при по мургави пациенти и при по дълбок химичен пилинг. Друго усложнение е еритема,който се наблюдава рядко при повърхностния пилинг. Развитието на инфекции се наблюдава много рядко с изключение на активирането на херпес симплекс. При анамнеза за рецидивиращ херпес следва да се приложи съответната терапия преди процедурата.